WAREGEM - info voor lagere scholen 2023

Het technoboost techniekevent strijkt op 14 maart 2023 neer in Waregem Expo!
We nemen jouw leerlingen uit het 5de leerjaar mee op ontdekkingsreis en laten hen zien dat de wereld van techniek heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken!
Het wordt een creatieve doe-dag met leerrijke techniek-workshops waarin jouw leerlingen hun eigen talenten kunnen ontdekken. Ze kunnen doen, zien en beleven: op die manier leren leerlingen technische opleidingen, innovatieve beroepen en tewerkstellingsmogelijkheden in de West-Vlaamse industrie kennen.

Praktische informatie & inschrijven

Datum: Dinsdag 14 maart 2023
Je kan kiezen voor een bezoek in de voormiddag (09u00 - 11u30) of namiddag (13u00 - 15u30).

Locatie: Waregem Expo

Doelgroep: 5de leerjaar basisonderwijs

Programma: De leerlingen volgen 6 workshops van 20 minuten.
Deze activiteiten zijn uitgewerkt door bedrijven en technische scholen uit Zuid-West-Vlaanderen.
Je leerlingen worden verdeeld in groepjes van 8 à 12 leerlingen. Voorzie voor elk groepje een begeleider. Wij maken een programma per groepje. We zorgen voor een evenwicht tussen de verschillende sectoren en tussen bedrijven en scholen.

Prijs: Ons techniekevent is gratis.

Vervoer: Scholen gelegen in Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve en Nieuwenhove kunnen genieten van gratis busvervoer ingericht door Stad Waregem. Je keuze om een bezoek te brengen in de voor- of namiddag kan afhankelijk zijn van dit vervoer. Je duidt best beide dagdelen aan in het inschrijvingsformulier.

Lesmateriaal: Om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek zorgen we voor omkaderend lesmateriaal: 1 lesuur voorbereiding en 1 lesuur nabespreking, verzorgd door Het Beroepenhuis.

Wil je samen met je leerlingen ons gratis techniekevent ontdekken?
Via het inschrijvingsformulier kan je je klas registreren voor deelname aan het techniekevent.
Opgelet: deze registratie geeft geen garantie op deelname!
De scholen die zich als eerste inschrijven, krijgen de eerste keuze. Vervolgens wordt er gekeken naar de beschikbare plaatsen en de planning naargelang het leerlingenaantal.
Ten laatste op 16 februari zullen we jouw deelname dan bevestigen. Je ontvangt dan ook de verdere praktische informatie.