Op bezoek bij Lapauw in Heule.

15/01/2018 - 15:35

Vandaag was technoboost samen met Athena Campus Heule en De Dobbelsteen XL op bezoek bij Lapauw in Heule.

Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.Op bezoek bij Lapauw in Heule.

Leerlingen van het 4e en 5e jaar elektrische installatietechnieken en leerlingen van het 5de leerjaar basisonderwijs kregen samen een rondleiding bij Lapauw. Van een ziekenhuiswasserij in Australië, een industriële wasserij in Europa tot een 5-sterrenhotelwasserij in Canada, Lapauw uit Heule maakt het allemaal.

De jongeren kregen er zicht op de dagdagelijkse praktijk
De kinderen uit de basisschool leerden een aantal nieuwe beroepen kennen. Enkele mensen werden zelfs geïnterviewd: Wat doe je van werk? Waar moet je goed in zijn om jouw job te doen? Wat heb je gestudeerd? Wat zijn de voor- en nadelen van je job? Wat wou je als kind vroeger worden? Wat wil je nu nog worden?
Onze journalisten van dienst kregen zelf ook tips om een goede beroepskeuze te kunnen maken.

De leerlingen uit de richting elektriciteit konden op hun beurt dan zien hoe elektriciteitsborden in de industrie worden gebruikt. Misschien komen zij hier wel werken binnen enkele jaren...

Er werden natuurlijk ook enkele machines uitgetest: wat linnen werd gewassen en daarna glad en droog gestreken.

Met de schakels uit het logo van technoboost werd een lange ketting gemaakt. Het was een heus karwei maar gelukkig konden we rekenen op de handigheid van de toekomstige elektriciens.

Na afloop kregen alle bezoekers nog een leuk aandenken dat recht uit de lasersnijmachine kwam.

Reacties