Event 16 mei 2019 - info voor lagere scholen

Aan de leerkrachten van het 5e leerjaar.

Weten jouw leerlingen in het 5e leerjaar al wat ze later willen worden? Technoboost wil hen de verschillende mogelijkheden laten zien in de snel evoluerende technische sector.
Op donderdag 16 mei 2019 kunnen jouw leerlingen ondervinden hoe verschillend en boeiend technische beroepen zijn. Dompel je klas onder in de wereld van techniek en laat hen proeven van alles wat mechanica en elektriciteit betekent.
Knappe koppen uit West-Vlaamse secundaire scholen showen er hún technisch talent. Maar ook bedrijven uit de regio stellen er hun expertise voor. Het wordt een creatieve doe-dag met leerrijke techniek-workshops waarin jouw leerlingen hun eigen talenten kunnen ontdekken.

Praktische informatie & inschrijven


Datum: Donderdag 16 mei 2019
Je kan kiezen voor een bezoek in de voormiddag (8u45-11u20 of 9u20-11u50) of namiddag (12u40-15u15 of 13u15-15u50).

Locatie: EXPO Roeselare
Jullie zorgen zelf voor vervoer naar Roeselare. Voor treinreizigers voorzien we een shuttle tussen Roeselare Station en EXPO Roeselare. Als je hiervan gebruik wilt maken, kan je dit aanvinken op het inschrijvingsformulier.

Programma: De leerlingen volgen 6 workshops van 20 minuten.
Deze activiteiten zijn uitgewerkt door bedrijven en technische scholen uit West-Vlaanderen.
Je leerlingen worden verdeeld in groepjes van 8 à 12 leerlingen. Voorzie voor elk groepje een begeleider. Wij maken een programma per groepje. We zorgen voor een evenwicht tussen de verschillende sectoren en tussen bedrijven en scholen.

Prijs: Ons techniekevent is gratis.

Lesmateriaal: Om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek zorgen we voor omkaderend lesmateriaal: 1 uur voorbereiding en 1 lesuur nabespreking. Dit wordt verzorgd door Het Beroepenhuis.

Wil je samen met je leerlingen ons gratis techniekevent ontdekken? Via het inschrijvingsformulier kan je registreren voor deelname aan het techniek-event.
Opgelet: deze registratie geeft geen garantie op deelname!
De scholen die zich als eerste inschrijven, krijgen de eerste keuze. Vervolgens wordt er gekeken naar de beschikbare plaatsen en de planning naargelang het leerlingenaantal. Ten laatste op 22 maart zullen we jullie deelname bevestigen.

Inschrijven kan hier vanaf 11 maart 2019 om 10u00.

Heb je nog vragen? Aarzel niet ons telefonisch of per mail te contacteren.

Valerie Deleersnyder – projectcoördinator
valerie@technoboost.be
0485/60 16 80
www.technoboost.be

Registreer je klas voor deelname aan het techniekevent.

Schrijf hier in!