Educatief programma secundair onderwijs

Aanbod van workshops op de beurs ingericht door bedrijven en diverse opleidingspartners

Bedrijven en organisaties zijn hun deelname aan het voorbereiden en organiseren een workshop op de stand. Deze workshops duren 30 minuten.
Bedrijven brengen die dag heel wat materiaal en machines mee zodat het voor de leerlingen duidelijker wordt wat in de bedrijven gebeurt en wat de jobmogelijkheden hierbij zijn.
Onderstaande doe-opdrachten zijn al uitgewerkt. Op het online inschrijvingsformulier kan u uw voorkeur aangeven.

Callens
Full steam is in our genes

In deze workshop komen jullie te weten hoe stoom opgewekt wordt, waartoe het dient en wat de uitdagingen zijn voor onze Calliërs.

Cegelec Building Services
De job van de toekomst

Ontdek hoe wij in de de toekomst zullen werken met de hulp van een VR-bril, smart glasses en onze Greenme Cube.

Concordia
Welkom in ons laboratorium!

Tijdens deze workshop waan je je in een echt laboratorium en onderzoek je verschillende soorten textiel. Kruip in de huid van een laborant en doe een spraytest, trekbandtest, brandtest, test op slijtage, …

EEG
Mini escape room

Ben je op zoek naar een spannende uitdaging? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres! Kraak onze code en ontvang een leuke gadget. Ontdek hoe de deur te programmeren om deze te openen. Durf jij het aan?

Gearcraft Vanhoutte
Word meester-graveerder

Een graveermachine met puntmarkering kent na deze workshop geen geheimen meer voor jou!
Na het opspannen en uitlijnen van een graveerplaatje volgens verschillende specificaties, ga je deze graveermachine instellen en programmeren met variabelen.
Wie deze missie tot een goed einde brengt, gaat na het testen van het programma naar huis met zijn eigen naamplaatje.

Geysen Academy
FAS - Storingszoeken voor dummies

Maak kennis met een (kleine) mini-fabriek en kom samen met ons de fouten oplossen.
In deze workshop maken de leerlingen kennis met een automatisch proces en wat er allemaal bij komt kijken. We geven ook een inkijk van hoe we fouten in zo'n proces kunnen oplossen en welke kennis hiervoor nodig is.

Renson
Creëer een gezond leefklimaat in je woning

Maak kennis met een mechanisch ventilatiesysteem. Nadat je deze workshop volgde, heeft de Healthbox III geen geheimen meer voor je. Ben jij een ventilatie-expert?

Sioen
#sioeneverywhere

Sioen Industries is een gediversifieerde beursgenoteerde groep met een uitgebreid portfolio activiteiten en producten: spinnen, weven en coaten, confectie van technische kledij, productie van fijnchemicaliën en verwerking van technisch textiel. Verticale en horizontale integratie, diversificatie en permanente groei zijn een solide basis voor een beloftevolle toekomst. Sioen heeft een uitgebreid gamma aan producten. Aan jou om de match te vinden tussen het stuk textiel en het eindproduct!

Vives
Een leefbare thuis: gezellig warm maar ook gezond!

Isolatie: InfraRood helpt de warmtelekken op te sporen
Met behulp van InfraRoodcamera’s gaan we onderzoeken hoe we warmte en koude kunnen detecteren en hoe effectief isolatie werkt. We zullen onbetwistbaar aantonen wie van onze lekker hete koffie gedronken heeft en wie van onze frisse milkshake. Kom ontdekken wat je hiernaast allemaal nog kunt doen met warmtebeelden om ook klimaatopwarming tegen te gaan door energie te besparen.
Akoestiek, zijn ze al naar de tuut?
Ik kan niet slapen van het verkeerslawaai of het snurken van de buur. We duiden het belang van akoestiek op gebouwniveau.
CO2, een gigantisch probleem?
We zijn allemaal bronnen van CO2. Via CO2 metingen tonen we aan hoe snel de wettelijke drempelwaarden overschreden worden en wat we hieraan kunnen doen met ventilatie.

Vives
Elektrische wagens

Wat zijn de verschillen tussen wagens met elektrische aandrijving en deze met een verbrandingsmotor? Op een proefstand wordt deze techniek mooi weergegeven en uitgelegd. Hierop aanvullend kan er meegereden worden met een elektrische wagen en wordt er ook hierbij wat uitleg verleend. Enkele studenten voorzien deze workshop.

Volta
Zoek de fout!

Aan de hand van enkele opdrachten ga je op zoek naar de fout op componenten op een elektrische panelen. (Enkel voor leerlingen met voorkennis elektriciteit!)

Databuzz
Verhoog jouw datageletterdheid!

Een buzz is een (technologische) nieuwigheid waar veel over wordt gesproken. De DataBuzz is dan ook het eerste 100% elektrische, mobiele lab dat allerlei nieuwe educatieve technologieën naar scholen brengt. De DataBuzz wil jouw datageletterdheid verhogen, zodat iedereen vlot zijn weg kan vinden in onze digitale samenleving.

ESG
inhoud volgt!

TVH
inhoud volgt!Schrijf je klas hier in!

Schrijf hier in!